בית / אוכל / המטבח היפני – המאכלים המפורסמים ביפן

המטבח היפני – המאכלים המפורסמים ביפן

המטבח היפני נודע בגלל הייחוד שלו מהמטבחים האחרים כבר ב1868 היפנים נחשבו למתבודדים בגלל המטבח השונה והייחודי שלהם אומנם הם לא המציאו את הפלאפל והבמבה אבל המטבח היפני שופע במאכלים מיוחדים שהגיעו לכל העולם.

סושי – מאכל בסיסי ביותר ופשוט להכנה שהגיע מיפן לכל העולם, בסושי תמצאו דג אורז בחומץ אצות מאכל והירקות השונים.

sushi2

ראמן – אטריות עם ביצים שמוגשות בדרך כלל בצלחת מרק עם תוספות בשר, פירוש השם הוא עבודת יד ביפנית.

250px-Soy_ramen

טמפורה – בעברית בצק מטוגן, הטמפורה נחשבת כמזון מהיר ועשוי מפירות ים ירקות ודגים שניתן למצוא כיום בכל מסעדה אסייתית.

3030

אונאגי – צלופח ים מתוק עם רוטב ברקביקיו על גחלים, נחשב ממתק מרענן בתקופות החמות ביפן.

5_wa

קאיסקי –ארוחה בתור טקס לצד התה בקיוטו האמת שבטקס חוץ מהתה אין תפריט מסוים והוא נחשב יותר לצד האומנותי של הארוחה מאשר הארוחה עצמה.

Jisaku_Kaiseki_Ryori_01

סובה – כמו הרמאן הסובה הן אטריות שמגישים לצד מרק וסויה, אטריות הסובה היא מקמח כוסמת ומיוצרת באיזורים הררים.

Ten_zaru_soba_by_WordRidden_at_E-Kagen_in_Brighton

שבו שבו – תבשיל קדרה שמזכיר פונדו והוא בעצם בשר עם ירקות ורוטב, מקור השם המיוחד שבו שבו הוא בעצם הקול שהבשר משמיע כנטבל במים רותחים.

Shabu-shabu_(6293791835)

אוקונומיאקי – כן גם לנו לקח זמן להצליח להגיד את השם נכון אבל לבסוף הצלחנו, האוקונומיאקי הוא בעצם פנקייק מלוח עם תוספות כמו חזיר וכרוב בציפוי פתיתי דגים אצות מיונז ורוטב וורצסטר, משמעות השם היא – על האש כמו שאתה אוהב.

Okonomiyaki-500

טונקאטסו – קציצות בשר חזיר מצופות בפירורי לחם שמטוגנות בשמן עמוק, מוגש לצד מרק מיסו וכרוב מגורר.

Tonkatsu_by_luckypines

יקיטורי – בירה קרה עם כמה שיפודי יקיטורי זה ארוחה בפני עצמה, פחם עוף בגריל מתובל עם מלח או רוטב על בסיס סויה מתוקה, ארוחת הבירה עם שיפודי היקיטורי היא מסורת ארוחת הערב לחיילים יפנים רבים.

Yakitori

מהסושי המפורסם שאפילו אנחנו כאן בישראל הקטנה מכירים ועד לאוקונומיאקי שאנחנו בכלל לא מצליחים להגות את השם שלו נכון, מהתיאור הקצר של המאכלים האלה ניתן להבין שהארוחות ביפן אינן קלות להכנה ואינן נגמרות רק בסושי.

אודות admin

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *